Svinjetina u tiganju sa pečurkama i prazilukom

27/03/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1616
"Sigurno znate da nije potrebno da provedete sate u kuhinji da biste pripremili ukusno jelo?"
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano532
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • svinsko meso - 1 kg, but
  • pečurke - 300 g
  • praziluk - 3 struka
  • crni luk - 2 glavice
  • svinjska mast - 2 kašike
  • crno vino - 1 šoljica
  • so
  • univerzalni začin - za meso
  • mirođija - suva
  • biber - 6 - 7 zrna
* merne jedinice

Način pripreme

Nasecite meso i stavite ga u dubok tiganj. Dodajte svinjsku mast i upržite ga. Dodajte pečurke nasečene na kriške.
Nasecite praziluk na klutove i crni luk na kockice. Dodajte povrće i mešajte dok ne omekša.

Dodajte vino i poklopite. Mešatje povremeno, dok meso ne omekša u potpunosti.

Gotovo jelo posolite, dodajte i ostale začine.

Poslužite uz čašu crnog vina.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar