Jagnjeći but sa pečurkama na seoski način
bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Dinstana Jagnjetina»Jagnjeći but sa pečurkama na seoski način

Jagnjeći but sa pečurkama na seoski način

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
266
11
380
Jagnjeći but sa pečurkama na seoski način
28/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno150 min.
Porcije4
"Da probamo samo malo od ovog aromatičnog jagnjećeg buta, spremni smo i ime da promenimo"

Potrebni sastojci

  • jagnjeći but - 1.5 kg
  • pečurke - 500 g svežih
  • brašno - 2 kašike
  • paradajz - 250 g
  • maslac - 150 g kravljeg
  • luk - 100 g
  • ljute paprike - 2 komada (po želji)
  • biber - zrna
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Uklonite kosti sa buta, a zatim žilice i pokožicu. Prelijte 1 i 1/2 šoljom tople vode, posolite, dodajte 50 g maslaca, ljute paprike i nekoliko zrna bibera, dobro poklopite posudu i dinstajte na tihoj vatri dok meso ne omekša.

U drugoj posudi na tihoj vatri prodinstajte sitno iseckan luk sa 50 g maslaca i malo vode, dok ne dobije zlatastu boju. Nakon toga dodajte oguljen i narendan paradajz. Očistite i operite pečurke. Isecite ih na listiće i stavite u posoljenu vodu da se kuvaju.

Sa preostalim maslacem propržite brašno dok ne porumeni i dodajte mu sos od luka i paradajza, pa zatim dodajte i pečurke koje ste skuvali. Sipajte 1 šolju bujona u kome ste kuvali meso da se smesa razredi.

Posolite, pobiberite i kuvajte na tihoj vatri, dok se sve ne zgusne. Meso rasporedite u četiri tanjira i dobijenim sosom ga prelijte. Posipajte preko peršun i jelo možete poslužiti.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: