Garaš torta sa orasima

Draga MishevaDraga Misheva
Šegrt
2411205
Garaš torta sa orasima
Fotografije: Draga Misheva
1 / 2
31/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
6 min.
Ukupno
41 min.
Porcije
8
"Svima omiljena torta Garaš, ali sa prijatnom notom oraha"

Potrebni sastojci

  • za kore
  • belanca - 7 kom.
  • šećer u prahu - 250 g
  • orasi - 250 g mlevenih
  • za krem
  • žumanca - 7 kom.
  • šećer u prahu - 250 g
  • maslac - 250 g
  • mleko u prahu - 50 g
  • kakao - 4 kašike
  • vanila - 2 kom
  • za glazuru
  • čokolada - 200 g
  • orasi - mleveni za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Najpre mikserom umutite belanca. Mutite dok ne dobijete čvrst sneg. Postepeno, uz neprestano mućenje, dodajte i šećer u prahu. Smesa treba da podseća na onu za puslice. Nakon toga dodajte orahe, mešajući lagano drvenom kašikom. Podelite smesu na 4 jednaka dela, od kojih ćete ispeći kore.

Dno posude za pečenje pokrivamo papirom za pečenje. Pomoću kašike rasporedimo prvi deo i pečemo koru na umerenoj vatri. Pečemo dok kora ne dobije braonkastu boju. Vadimo koru iz kalupa i ostavljamo po strani da se ohladi. Postupak ponavljamo i sa preostala 3 dela smese, tako da dobijemo 4 kore.

Kada su kore gotove, pripremamo krem. Najpre mikserom dobro umutimo žumanca sa mekanim maslacem. Dodamo šećer u prahu i ponovo mutimo. Posle toga dodajemo i ostale sastojke za krem.

Kada je sve gotovo, pristupamo oblikovanju torte. Pažljivo uklanjamo papir za pečenje ohlađenih sa kora. treba biti pažljiv, da se kore ne slome.

Stavljamo jednu koru u tanjir za tortu. Po njoj rasporedimo približno 1/4 krema. Ređamo dok ne iskoristimo sve kore, tako da na kraju bude krem, a kremom je premazujemo i sa strane. Tortu ostavimo u frižider da se stegne.

Kada torta očvrsne, rastopimo čokoladu na pari. Prelijemo tortu čokoladom, a zatim posipamo orahe odozgo i sa strane.

Ponovo ostavljamo u frižider da se stegne. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: