Štrudla sa sirupom

02/04/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1616
"Štrudla prelivena sirupom. Da li samo nama zvuči kao duplo zadovoljstvo u malim porcijama?"
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije15
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano339
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i izrendajte jabuke. Orahe iseckajte na sitno, a keks izmrvite u brašno. Istopite maslac i premažite jednu koru.

Pospite koru keksom i preko toga rasporedite izrendane jabuke i orahe. Pokrijte drugom korom i umotajte sa duže strane u rolat.

Stavite rolat u pleh. Na isti način postupite sa svim korama. Napravljene rolate nasecite na zalogaje. Koristite makazice, ako vam je lakše.

Ispecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 35 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi.

U šerpu stavite vodu i šećer i kuvajte ih 15 minuta. Prelijte ohlađenu štrudlu lagano sirupom uz pomoć kašike.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar