Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Ekleri»Slani ekleri sa krem sirom i šunkom

Slani ekleri sa krem sirom i šunkom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3402k158
Slani ekleri sa krem sirom i šunkom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
03/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
30
"Božanstveni ukus zbog kojeg nam je žao što nema gde sve da nam stane"

Potrebni sastojci

  • za eklere
  • sveže mleko - 120 ml
  • voda - 120 ml
  • maslac - 125 ml
  • so - 1/4 kašičice
  • šećer - prstohvat
  • brašno - 130 g
  • jaja - 4 - 5 komada
  • za krem
  • kisela pavlaka - 3 - 4 kašike
  • krem sir - 350 g
  • biber
  • krastavci
  • šunka
  • masline
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu pomešajte mleko, vodu, so, šečer i maslac. Neka sve zajedno provri i dodajte brašno.

Brzo mešajte, dok smesa ne prestane da se lepi za zidovešerpe. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi. Dodajte jedno po jedno jaje, gde nakon svakog jajeta mešate dok se ne sjedini sa smesom.

Tepsiju obložite papirom za pečenje. Dobijenu smesu stavite u špric i istisnite eklere, tako da među njima rastojanje. Pecite oko 20 minuta na 180 stepeni. Nemojte otvarati rernu dok se ekleri peku. Nkon što su ekleri gotovi, isključite rernu i blago otvorite rernu. Nakon 5 - 6 minuta izvadite tepsiju.

U činiji pmešajte air sa pavlkom i prstohvatom bibera. Sipajte smesu u špric. Svaki ekler presecite na pola i stavite krem. Ukrasite sa ružicama od šunke i kolutićima masline i krastavcem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: