Kolačići Sveti Valentin

08/04/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4249
"Jedan zalogaj i možete da kažete DA za svaki predlog svoje polovine - čak i da je to romantičan ribolov "
Priprema30 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno40 min.
Porcije18
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano213
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • gotove kore za tortu - 3 komada
  • maskarpone - 250 g
  • tečna pavlaka - 200 ml
  • šećer u prahu - 2 kašike (može i bez njega)
  • maline - 50 g
  • za preliv
  • tečna pavlaka - 200 ml
  • čokolada - 200 g
  • za ukras
  • maline - 100 g
  • za sirup
  • voda - 200 ml
  • šećer - 2 kašike
  • esencija ruma - 3 kapi
* merne jedinice

Način pripreme

Kalupom za kolače isecite srculenca od kora. Stavite vodu i šećer na ringlu i čim se šećer rastvorio dodajte esenciju i sklonite s vatre.

Sasvim blago natopite srculenca sirupom.

Umutite maskarpone sa šećerom. Odvojeno umutite pavlaku i dodajte je u maskarpone. Promešajte špatulom, dodajte iseckane maline i ponovo promešajte.

Na srculenca stavite krem, odozgo drugo srculence i blago pritisnite.

Ugrejte pavlaku do tačka ključanja i stavite izlomljenu čokoladu. Mešajte dok se potpuno ne istopi. Ako je potrebno zagrejte još malo u mikrotalasnoj, dok pazite da smesa ne provri.

Kašikom zagladite kolačiće i stavite maline. Sačekajte da se stegne čokolada i servirajte.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar