Marinirana svinjetina u đuvečari

08/04/2017
"Neki ljudi kupuju kalupe za mafine, ali mi više volimo da investiramo u đuvečaru, u kojoj ćemo pripremiti najromatičniju svinjetinu."
Priprema20 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno55 min.
Porcije6
  • Ukupno pregledano337
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle - 6 komada
  • senf - 2 supene kašike
  • majonez - 3 supene kašike
  • biber
  • so
  • kari - 1 kašičica
  • pečurke - 500 g
  • pavlaka za kuvanje - 250 ml
  • brašno - 1 supena kašiika
  • voda - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Izlupajte šnicle. U posudi pomešajte senf, majone i začine. Sa dobijenom smesom namažite šnicle i stavite ih u frižider na nekoliko sati.

Sipajte malo ulja u tiganj i propržite šnicle na kratko sa obe strane. Poređajte ih u đuvečaru.

U istom tiganju izdinstajte iseckane pečurke. Kad počnu da menjaju boju, sipajte pavlaku i osttavite da provri.

Rastvorite brašno sa vodom i dodajte u pečurke. Promešajte dobro i prelijte šnicle. Zatvorite đuvečaru i pecite na 220 stepeni oko 30-35 minuta.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar