Čokoladna torta sa ganašom

10/04/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1571
"Sigurno i Vi, kao i mi, ne možete da odolite čokladnim tortama?"
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano358
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • za koru
  • brašno - 180 g
  • smeđi šećer - 125 g
  • kakao - 50 g
  • soda - 1 i 1/4 kašičice
  • prašak za pecivo - 1 i 1/4 kašičice
  • so - prstohvat
  • jaja - 2 komada
  • jogurt - 140 ml
  • kafa - 140 ml, vruća
  • ulje - 75 ml
  • za ganaš
  • crna čokolada - 500 g
  • pavlaka - 500 ml
  • liker bejlis - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Promešajte suve sastojke. U njih dodajte tečne, a kafu dodajte na kraju. Dobro promešajte i podelite masu na 3 dela.

Ispecite kore na 180 stepeni oko 15-20 minuta (nemojte da ih prepečete). Ostavite kore da se ohlade. U šerpi zagrejte pavlaku. Skinite sa vatre i dodajte čokoladu.

Mešajte dok se ne istopi. Ostavite da se ohladi i umutite mikserom do vazdušastog krema. Postavite jednu koru u odgovarajući tanjir za tortu. Prelijte ga likerom Bejlis i premažite delom krema.

Stavite drugu koru, ponovo je prelijte likerom, premažite kremom i završite korom. Prelijte, premažite celu tortu delom krema, a preostalim kremom je ukrasite po želji.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar