Krofne od pečuraka

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k1932k235
Krofne od pečuraka
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 4
10/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Drama u kuhinji - pivo je izgubilo razum za ovim pečurkama-krofnama, a prženi krompirići su u depresiji"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 500 g, srednje male
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 2 kašike
  • kukuruzno brašno - 1 kašika
  • sveže mleko - 100 - 150 ml
  • so
  • biber
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Operite pečurke i skuvajte ih 10 minuta u posoljenoj vodi. Skinite sa vatre i ocedite ih. Ostavite ih da se ohlade.

U kupi umutite jaja sa obe vrste brašna. Dodajte mleko, so i biber po ukusu. Dobro promešajte do homogene smese.

U dubokom tiganju ugrejte više ulja. Uvaljajte pečurke u brašno i nakon toga u smesu za pohovanje.

Ispržite ih u zagrejanom ulju do zlatne boje.

Ocedite ih na papirnom ubrusu i servirajte ih sa sosom po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: