Mladi domaći kozji sir

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
476
373
Mladi domaći kozji sir
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 3
11/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema60 min.
Ukupno60 min.
Porcije8
"Ukusnije i korisnije od najskupljih sireva iz prodavnice. To je domaći kozji sir pripremljen po ovom receptu"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Kozje mleko zagrejte do telesne temperature, da možete držati prst u njemu, a ako je toplije, sačekajte da se ohladi.

Sipajte 1/2 poklopca sirišta i promešajte.

Ostavite da odstoji, dok ne očvrsne oko 1 sat. Režite na nekoliko mesta i sipajte u cediljku od gaze.

Ocedite, a zatim pritisnite teškom pločom ili kamenom da se dodatno ocedi.

Kada se surutka iscedi, izvadite mladi sir i nasecite ga na parčad.

Posolite krupnom morskom solju.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: