Špikovani zec sa slaninom
bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Zečetina»Pečeni Zec»Špikovani zec sa slaninom

Špikovani zec sa slaninom

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
686
371
Špikovani zec sa slaninom
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 3
11/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema25 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno115 min.
Porcije8
"Zec beli ... ceo dan se pekao u rerni, špikovan slaninom i u društvu pirinča"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Zeca treba da potopite u hladnu vodu pre nego što ga pripremite. Operite i dobro očistite zeca, posolite ga i spolja ga istrljajte sa malo aleve paprike i bibera.

Nožem napravite male proreze na leđima zeca, gde je meso suvlje i špikujte sa trakicama slanine i nasečenim belim lukom. U tepsiji promešajte nasečeni mladi luk i ulje, dodajte nanu i biber.

Stavite špikovanog zeca i dolijte vodu, pokrijte aluminijumskom folijom i stavite da se peče u umereno zagrejanoj rerni.

Nakon jednog sata skinite foliju - treba da proverite da li se meso skida sa kostiju, a ako je skoro gotovo, dodajte pirinač i vratite u rernu. Ako je ostalo više bujona, ostavite da se peče bez folije, kako pirinač ne bi bio vodnjikav.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: