Španska tortilja sa nadevom

Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1558
"Neodoljivo ukusna, laka za pripremu i veoma mirisna španska tortilja "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije6
  • Ukupno pregledano433
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite, operite i osušite krompir. Nasecite ga na male i tanke komade. U veliki tiganj sipajte oko 150 ml ulja i stavite krompir. Pržite na umerenoj vatri i čim promene boju, dodajte sitno naseckani crni luk.

Pržite dok krompir ne omekša, uz često mešanje. Rešetkom izvadite krompir i luk u posudu, dodajte umućena jaja, so i promešajte. U drugom dubokom tiganju ugrejte 2 kašike ulja u kojem ste pržili krompir.

Sipajte masu i kada počne da se odvaja od krajeva, poklopite velikim tanjirom i okrenite. Pažljivo vratite tortilju u tiganj i špatulom je oblikujte da dobijete pravilan krug.

Nemojte je pržiti više od 5 minuta, jer tortilja treba da bude sočnija. Ponovo poklopite tanjirom i okrenite je. Sačekajte da se malo ohladi i dugačkim nožem je presecite na dve kore.

Između dva sloja stavite iskidanu salatu i nasečene kolutove paradajza i šunke.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar