Čipkaste palačinke srca i cvetovi

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
478
375
Čipkaste palačinke srca i cvetovi
Fotografije: Daniela Ruseva
1 / 6
18/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije6
"Toliko su lepe, da vam je prosto žao da ih pojedete... skoro"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • so - 2 prstohvata
  • sveže mleko - 250 ml
  • soda voda (kisela voda) - 250 ml
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • ulje - 2 kašike
  • brašno - 3 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja umutite sa malo soli. Dodajte prosejano brašno, mleko, kiselu vodu u nekoliko uzastopnih ponavljanaja. Dodajte i vanilu i ulje. Mešate dok ne dobijete glatku smesu za palačinke, gustine kao boza.

Smesu prebacite u plastično bocu sa dozerom (od kečapa ili sirća).

Crtajte željeni oblik palačinke direktno na ugrejani tiganj namašćen sa malo ulja, i sa malog rastojanja.

Palačinke napravite u parovima. Jedna neka bude deblja za osnovu, a drugu istog oblika napravite malo tanju. Prvo nacrtajte okvir figure, a posle figuru ispunite smesom u sredini i brzo je razmažite kašikom.

Okrenite palačinku i ispržite je sa druge strane. Stavite džem na deblju palačinku, a odozgo stavite tanju.

Rejting

5 0
4 0
3 0
2 1
1 0
Oceni: