Svinjski file sa zapečenim krompir pireom i sosom

18/04/2017
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj201524
"Ukusno, efektno i lako za pripremu "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano314
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Krompir ogulite, operite i stavite da se kuva. Ocedite i ispasirajte. odajte vruće mleko, so i maslac, pa promešajte. Koristeći špric za torte rasporedite ga u tepsiju sa papirom za pečenje. Neka se vrlo kratko peče u zagrejanoj rerni samo sa gornjim grejačem na 200 stepeni.

Spremite sos. Na tihoj vatri otopite maslac i dodajte brašno. Dobro promešajte i izmrvite bujon. Pomešajte žumanca sa pavlakom i dodajte ih sosu. Mešajte 2 minuta, pazeći da ne provri.

Dodajte vino, so, biber i sitno iseckan peršun i luk. Ostavite sve na vatri još minut i sklonite sa ringle. Sos se može poslužiti dok je topao ili hladan.

Meso posolite i pobiberite. Ispecite ga na roštilju ili u gril tiganju.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar