Unikatni kolač sa kiselom pavlakom i belancima

20/04/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1571
"Dan je lepši sa komadom kolača od kisele pavlake i belanaca i uz šoljicu kafe u društvu prijatelja "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4 650
  • Pregledi tokom meseca104
  • Pregledi tokom desmice39
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Umutite žumanca sa šećerom dok ne dobijete krem. Dodajte kiselo mleko i promešajte. Prosejte brašno, vanilu, prašak za pecivo i kakao. Dodajte smesu sa žumancima u brašno. Promešajte sve drvenom kašikom ili špatulom dok se smesa ne ujednači i dok ne dobijete testo za biskvit bez grudvica.

Stavite testo u nauljeni pleh i pecite na 180 stepeni oko 35-40 minuta, dok čačkalica kojom proveravate ne bude suva. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi. Napravite krem, tako što u posudu stavite polovinu kisele pavlake i polovinu šećera i sve to promešate drvenom kašikom.

U drugu suvu posudu stavite belanca i umutite ih do pene. Kada se formira pena, dodajte po malo šećera i mutite dok se ne rastopi i dok ne dobijete sneg.

Sipajte dobivenu smesu od belanaca u posudu sa pavlakom i pažljivo promešajte kašikom.

Kada je kolač dobro ohlađen, preko njega stavite kompletnu smesu od belanaca, poravnite, pospite rendanom čokoladom i vratite u frižider. Ostavite kolač da se hladi najmanje 12 sati, a najbolje celu noć.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti