bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Unikatni kolač sa kiselom pavlakom i belancima

Unikatni kolač sa kiselom pavlakom i belancima

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
656
370
Unikatni kolač sa kiselom pavlakom i belancima
Fotografije: Diana Kostova
1 / 8VIDEO
20/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije8
"Dan je lepši sa komadom kolača od kisele pavlake i belanaca i uz šoljicu kafe u društvu prijatelja"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Umutite žumanca sa šećerom dok ne dobijete krem. Dodajte kiselo mleko i promešajte. Prosejte brašno, vanilu, prašak za pecivo i kakao. Dodajte smesu sa žumancima u brašno. Promešajte sve drvenom kašikom ili špatulom dok se smesa ne ujednači i dok ne dobijete testo za biskvit bez grudvica.

Stavite testo u nauljeni pleh i pecite na 180 stepeni oko 35-40 minuta, dok čačkalica kojom proveravate ne bude suva. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi. Napravite krem, tako što u posudu stavite polovinu kisele pavlake i polovinu šećera i sve to promešate drvenom kašikom.

U drugu suvu posudu stavite belanca i umutite ih do pene. Kada se formira pena, dodajte po malo šećera i mutite dok se ne rastopi i dok ne dobijete sneg.

Sipajte dobivenu smesu od belanaca u posudu sa pavlakom i pažljivo promešajte kašikom.

Kada je kolač dobro ohlađen, preko njega stavite kompletnu smesu od belanaca, poravnite, pospite rendanom čokoladom i vratite u frižider. Ostavite kolač da se hladi najmanje 12 sati, a najbolje celu noć.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni: