bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Pečeno Jagnje»Pečena jagnjeća plećka sa hrskavom koricom

Pečena jagnjeća plećka sa hrskavom koricom

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k737112k
Pečena jagnjeća plećka sa hrskavom koricom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 2
20/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
140 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
6
"Kod pečenja jagnjeće plećke su najvažniji zadnjih 15 minuta, jer tada nastaje neodoljiva hrskava korica koju svi volimo"

Potrebni sastojci

  • jagnjeća plećka
  • aleva paprika - 3 kašike
  • brašno - 2 kašike
  • ulje - 1/2 šolje
  • so
  • biber
  • pivo - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjeću plećku operite i osušite i nakon toga posolite. Brašno, alevu papriku i ulje pomešajte, pa sve dobro promešajte.

Treba da dobijete gustu smesu. Dobijenom smesom utrljajte celu jagnjeću plećku. Začinite biberom. Sipajte pivo u tepsiju za pečenje.

Čvrsto pokrijte folijom i pecite prvo na 220 stepeni oko 30 minuta, a zatim smanjite temperaturu na 170 stepeni.

Pecite oko 2 sata. Malo pre nego što bude gotovo sklonite foliju i ostavite da se meso dopeče još nekih 15 minuta ili dok ne porumeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: