bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Pečeno Jagnje»Pečena jagnjeća plećka sa hrskavom koricom

Pečena jagnjeća plećka sa hrskavom koricom

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k43911841
Pečena jagnjeća plećka sa hrskavom koricom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 2
20/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Kuvanje140 min.
Ukupno150 min.
Porcije6
"Kod pečenja jagnjeće plećke su najvažniji zadnjih 15 minuta, jer tada nastaje neodoljiva hrskava korica koju svi volimo"

Potrebni sastojci

  • jagnjeća plećka
  • aleva paprika - 3 kašike
  • brašno - 2 kašike
  • ulje - 1/2 šolje
  • so
  • biber
  • pivo - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjeću plećku operite i osušite i nakon toga posolite. Brašno, alevu papriku i ulje pomešajte, pa sve dobro promešajte.

Treba da dobijete gustu smesu. Dobijenom smesom utrljajte celu jagnjeću plećku. Začinite biberom. Sipajte pivo u tepsiju za pečenje.

Čvrsto pokrijte folijom i pecite prvo na 220 stepeni oko 30 minuta, a zatim smanjite temperaturu na 170 stepeni.

Pecite oko 2 sata. Malo pre nego što bude gotovo sklonite foliju i ostavite da se meso dopeče još nekih 15 minuta ili dok ne porumeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: