Najlakše i najukusnije katme (palačinke sa kvascem)

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
478
375
Najlakše i najukusnije katme (palačinke sa kvascem)
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 5
22/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema35 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno75 min.
Porcije15
"Volimo da kažemo - jednom katme premažeš maslacem i pojedeš. Tope se u ustima"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 - 4 komada
  • mleko - 800 ml
  • voda - 300 ml, mlaka
  • kvasac - 1/2 kocke, svež (ili suvi - 1 kesica)
  • šećer - 1 kašika
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 1 kašika
  • brašno - do guste kaše
  • maslac - 1 pakovanje za premazivanje
  • slatko od smokvi - za nadev
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu sipajte malo toplog mleka, kvasac, šećr i malo brašna.

Ostavite da se kvasac dobro aktivira, a za to vreme umutite jaja sa preostalim mlekom i drugim namirnicama. Dodajte i aktivirani kvasac, dobro promešajte i procenite da li vam je potrebno još brašna.

Pokrijte kašu i ostavite je na toplom mestu. Kada kvasac počne da pravi mehuriće gotova je za prženje. Ugrejte tiganj i premažite ga sa malo ulja.

Promešajte kašu i sipajte u tiganj kutlačom. Rasporedite testo i kada počnu da se pojavljuju rupe u testu, okrenite ga. Gotove katme (palačinke) premažite maslacem i slatkom od smokvi.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: