Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pitice»Carska pita sa njeguškom pršutom

Carska pita sa njeguškom pršutom

GvozdenaGvozdena
Početnik
610175
Carska pita sa njeguškom pršutom
Fotografije: Gvozdena
1 / 4
24/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
6
"Savršeno pecivo, nadeveno bogatim nadevom - s pravom nosi naziv Carska pita."

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 12 komada debljih
  • jaja - 3 komada
  • jogurt - 200 ml
  • sir - 300 g, smrvljen
  • prašak za pecivo - 1/2 kesice
  • suvi vrat - 100 g tanko narezano
  • pečenica - 100 g
  • njeguška pršuta - 100 g
  • pirinčano ulje - 100 ml (može bilo koje ulje)
* merne jedinice

Način pripreme

Možete koristiti bilo koje suhomesnate proizvode, ovo je bio moj izbor.

Umutite jaja, dodajte jogurt, mrvljeni sir, prašak za pecivo i ulje, nemojte soliti. Od kora napravite dva rolata sa po 6 kora.

Položite prvu koru, premažite je samo uljem, drugu i svih ostalih pet kora premažite filom od jaja i sira.

Preko poslednje, šeste premazane kore, poredjajte prvo jednu vrstu suhomesnatog proizvoda, zatim drugu i na kraju treću vrstu, tako da prekrijete celu koru.

Sve premažite filom i zamotajte u rolat. Na isti način napravite i drugi rolat.

Poredjajte u podmazan pleh, premažite sa malo preostalog fila i pecite dvadesetak minuta na 200 stepeni. Ja sam svoje rolate presekla na pola, jer mi je pleh bio kraći od rolata.

Kada pita porumeni, pleh izvadite iz rerne, pitu prekrijte platnenom salvetom, ostavite da se malo prohladi.

Secite ohladjenu carsku pitu sa njeguškim pršutom i uživajte u predivnom ukusu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
53
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Boki Lazic
Boki Lazic
Stvarno carska. :)
26.02.2021 16:17