Ezo Gelin Corbasi - Čorba od crvenog sočiva
bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba od Sočiva»Ezo Gelin Corbasi - Čorba od crvenog sočiva

Ezo Gelin Corbasi - Čorba od crvenog sočiva

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
491
375
Ezo Gelin Corbasi - Čorba od crvenog sočiva
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
24/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
"Probajte ovu neverovatnu i bogatu čorbu i shvatićete i da posna jela mogu biti itekako ukusna"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite i iscedite sočivo, pirinač i bulgur. Stavite ih da se kuvaju u vodi. Kuvajte oko 15 minuta, a u međuvremenu oljuštite i narendajte krompir i dodajte ga u sočivo. Kuvajte još 15 minuta ili dok krompir ne omekša.

Za to vreme naseckajte sitno luk i šargarepu. Ugrejte maslinovo ulje i upržite ih dok ne omekšaju. Dodajte sitno naseckani beli luk, paradajz pire, alevu papriku i biber, nanu i posolite po ukusu.

Promešajte dobro i kuvajte 2-3 minuta. Dodajte jednu kutlaču supe od kuvanog sočiva i dobro promešajte.

Sipajte ovu smesu u šerpu sa čorbom. Promešajte dobro i ostavite da se kuva još 10 minuta na slaboj vatri.

Ako želite da čorba bude ređa, stavite više vode. Kod serviranja, ako volite, pospite malo čilija preko čorbe.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni: