Ezo Gelin Corbasi - Čorba od crvenog sočiva
Ezo Gelin Corbasi (Супа от червена леща)
bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba od Sočiva»Ezo Gelin Corbasi - Čorba od crvenog sočiva

Ezo Gelin Corbasi - Čorba od crvenog sočiva

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
4k1k2k
Ezo Gelin Corbasi - Čorba od crvenog sočiva
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
24/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
"Probajte ovu neverovatnu i bogatu čorbu i shvatićete i da posna jela mogu biti itekako ukusna"

Potrebni sastojci

  • crveno sočivo - 200 gr
  • pirinač - 50 g
  • bulgur - 50 g
  • krompir - 1 komad, srednji
  • voda - 1200 ml
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • crni luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • beli luk - 2 čena
  • paradajz pire - 1 kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber
  • so
  • nana - 1 kašičica, suva
  • ljuta aleva paprika - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i iscedite sočivo, pirinač i bulgur. Stavite ih da se kuvaju u vodi. Kuvajte oko 15 minuta, a u međuvremenu oljuštite i narendajte krompir i dodajte ga u sočivo. Kuvajte još 15 minuta ili dok krompir ne omekša.

Za to vreme naseckajte sitno luk i šargarepu. Ugrejte maslinovo ulje i upržite ih dok ne omekšaju. Dodajte sitno naseckani beli luk, paradajz pire, alevu papriku i biber, nanu i posolite po ukusu.

Promešajte dobro i kuvajte 2-3 minuta. Dodajte jednu kutlaču supe od kuvanog sočiva i dobro promešajte.

Sipajte ovu smesu u šerpu sa čorbom. Promešajte dobro i ostavite da se kuva još 10 minuta na slaboj vatri.

Ako želite da čorba bude ređa, stavite više vode. Kod serviranja, ako volite, pospite malo čilija preko čorbe.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni: