Pogača sa kakao glazurom

25/04/2017
"Mislili ste da pogače ne mogu biti još ukusnije "
Priprema35 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno80 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano256
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • sveže mleko - 350 ml
  • kiselo mleko - 80 g
  • šećer - 2 supene kašike
  • so - 1/2 kašičice
  • kvasac - 1 komad, suv
  • ulje - 50 ml
  • brašno - 900 g
  • za kakao glazuru
  • kakao - 3 supene kašike
  • šećer - 1 šolja
  • brašno - 2 spene kašike
  • voda - 1 šolja
  • maslac - 30 g
* merne jedinice

Način pripreme

Aktiviramo kvasac u malo mleka sa 1 supenom kašikom šećera i 1 supenom kašikom brašna. Umutimo jaja i dodajemo preostalo mleko i ulje.

Prosevamo brašno i sa ostalim sastojcima zamesimo elatično testo, koje ostavljamo da nadođe na toplom.

Nadošlo testo delimo na četiri ravna dela i razvučemo svako na lepu oblu koru.

Pripremimo glazuru, tako što je kuvamo na vatri i dodajemo maslac. Hladnom glazurom mažemo prvu koru, preko nje stavljamo drugu i tako tri kore, poslednju ne.

Sečemo na 8, a centar ostaje neisečen. Svako parče sečemo po sredini i provalačimo odozgo na gore. Može svaka da se zaobli dole ili svaka druga, da bi bilo interesantnije.

Ostavljamo pogaču da nadođe, nakon čega je mažemo umućenim jajetom. Posipamo šečerom i pečemo u ugrejanoj rerni na 160 stepeni.

Imajte u vidu da se ova pogača peče brže od ostalih.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar