bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Zapečena Jela»Zapečeno jelo sa patlidžanom i tikvicama

Zapečeno jelo sa patlidžanom i tikvicama

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
335
11
360
Zapečeno jelo sa patlidžanom i tikvicama1 / 4
26/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
"Neverovatno i ukusno jelo sa aromatičnim buketom od povrća i začina! Probajte!"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Povrće očistite i isecite na jednake kolutove. Patlidžan posolite i ostavite da se ocedi od gorkog soka. Dobro ih operite i osušite. Isecite beli luk na tanke listiće.

U pravougaonu posudu za pečenje, koju ste prethodno nauljali, ređajte povrće, tako da prvo bude paradajz, krompir, patlidžan i na kraju tikvica. Između njih stavite i listiće belog luka.

Dobro posipajte začine preko, soja sos i preko grančicu ruzmarina. Ravnomerno prelite maslinovim uljem i stavite jelo u umereno zagrejanu rernu da se ispeče.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: