Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Musaka»Ukusna bugarska musaka

Ukusna bugarska musaka

MichelleMichelle
Početnik
651
Ukusna bugarska musaka
Fotografije: Irina Andreeva Jolie
1 / 9
26/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
55 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Pridružite se i vi polovini Bugarske, koja će danas ručati Musaku"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • luk - 1 glavica
  • mleveno meso - 500 g
  • paradajz - 400 g (1 konzerva)
  • žumanca - 4 kom.
  • kiselo mleko - 400 g
  • brašno
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir naseći na kockice.

U posebnu posudu sitno naseći luk i upržiti ga sa začinima i mlevenim mesom.

Sjediniti sve i u plehu zajedno sa paradajzom peći 40 minuta na 240 stepeni.

Odozgo preliti smesom od kiselog mleka, žumanaca i malo brašna za gustinu.

Musaku peći još 15-ak minuta i nakon toga je gotova za serviranje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: