Celo pečeno jagnje

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
277
11
375
Celo pečeno jagnje
Fotografije: Sevda Andreeva
27/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema40 min.
Kuvanje540 min.
Ukupno580 min.
Porcije8
"Je l se možete setiti makar jednog velikog praznika, za koji tradicija nalaže da se posluži celo pečeno jagnje?"

Potrebni sastojci

  • jagnje - 1 celo
  • biber - 2 kašike
  • ulje - 50 ml
  • maslac - 200 g
  • aleva paprika - 2 kašike
  • so - 1 1/2 kašike
  • beli luk - 1 glavica
  • luk - 2 glavice
* merne jedinice

Način pripreme

Meso dobro operite i dobro ga utrljajte ga prethodno pripremljenom smesom od soli, bibera i aleve paprike.

Jagnje stavite u veliku tepsiju, na dno koje ste stavili krupno iseckan luk i neoljuštene čenove belog luka.

Dodajte vodu i ulje, maslac isecite na kockice, pa ih rasporedite preko jagnjeta i unutar njega.

Pokrijte folijom i pecite u umereno zagrejanoj rerni 8-9 sati, s vremena na vreme prelivajući meso.

Poslednji sat vremena sklonite foliju i ostavite da meso uhvati koricu i zapeče. (Ako voda ispari, dodajte još, ali neka bude topla).

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni: