Celo pečeno jagnje

27/04/2017
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"Je l se možete setiti makar jednog velikog praznika, za koji tradicija nalaže da se posluži celo pečeno jagnje?"
Priprema40 min.
Kuvanje540 min.
Ukupno580 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano597
  • Pregledi tokom meseca21
  • Pregledi tokom desmice9
  • Komentarisano1 times
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • jagnje - 1 celo
  • biber - 2 kašike
  • ulje - 50 ml
  • maslac - 200 g
  • aleva paprika - 2 kašike
  • so - 1 1/2 kašike
  • beli luk - 1 glavica
  • luk - 2 glavice
* merne jedinice

Način pripreme

Meso dobro operite i dobro ga utrljajte ga prethodno pripremljenom smesom od soli, bibera i aleve paprike.

Jagnje stavite u veliku tepsiju, na dno koje ste stavili krupno iseckan luk i neoljuštene čenove belog luka.

Dodajte vodu i ulje, maslac isecite na kockice, pa ih rasporedite preko jagnjeta i unutar njega.

Pokrijte folijom i pecite u umereno zagrejanoj rerni 8-9 sati, s vremena na vreme prelivajući meso.

Poslednji sat vremena sklonite foliju i ostavite da meso uhvati koricu i zapeče. (Ako voda ispari, dodajte još, ali neka bude topla).slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari (1)

Yuki Matsui
Yuki Matsui
08.04.2018 04:15
Recept je u sustini dobar ali 8-9 sati zvuci malo preterano, mada zavisi od temperature. Moze li preciznije da se objasni "umerena temperatura"? :)
0
0

Pogledaj sve komentare ili napiši komentar

Top recepti