Domaća savijača s maslacem

28/04/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4237
"Priznaćemo vas za prave kuvare tek kad napravite domaću savijaču s maslacem "
Priprema60 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno90 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano10 125
  • Pregledi tokom meseca218
  • Pregledi tokom desmice74
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • za testo
  • jaja - 3 komada (odvojte jedno žumance)
  • so - 1 ravna kašika
  • šećer - 1 kašika
  • sveže mleko - 300 ml
  • kiselo mleko - 1 kašika
  • ulje - 6 kašika
  • kvasac - 1 kesica, suvi
  • brašno - oko 700 g
  • sir za posipanje - 300 g
  • maslac - 100 g rastopljen, za posipanje
  • maslac - 50 g, u nasečen na kockice
* merne jedinice

Način pripreme

Od sastojaka za testo zamesite meko testo, one treba da budu na sobnoj temperaturi, a mleko blago zagrejano.

Ostavite testo na toplom da udvostruči obim. Podelite naraslo testo na 8 jednkih delova forimiranih u lopte, namažite ih s malo ulja (da ne uhvate koru) i ostavite da se opuste 15 minuta.

Namažite radnu površinu s malo ulja, razvijte pomoću oklagije svaku loptu odvojeno i jednu za drugom, mažući rastopljenim masalcem i posipajući ravnomerno izmrvljenim sirom.

Uvijate ga u rolat i ređate u krug u prethodno podmazanu posudu za pečenje, započinjući od sredine ka zidovima (kao puž).

Ostavite formiranu pitu da poveća obim na 30 minuta, namažite je prehodno umućenim žumancem sa 1 kašikom ulja, rasporedite kockice maslaca odozgo i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 150 stepeni 10 minuta dok se ne naduje a onda povećajte temperaturu na 180 stepeni dok ne bude gotovo i dok ne porumeni.
slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti