Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Desert haremski san

Desert haremski san

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2117k396
Desert haremski san
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 7
30/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
115 min.
Porcije
5
"Božanstven ukus i aroma - prefinjen ukus samo za specijalne ljude i specijalne trenutke"

Potrebni sastojci

  • za tatlije
  • sveže mleko - 1 šolja
  • ulje - 1 šolja
  • griz 1 i po šolja
  • brašno - 1 i po šolja
  • jaja - 1 komad
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • za sirup
  • voda - 2 i po šolje
  • šećer - 1 i po šolja
  • za krem
  • sveže mleko - 1 litar
  • šećer - pola šolje
  • skrob - 3 kašike
  • brašno - 2 kašike
  • vanilin šećer - 1 komad
  • kokosovo brašno - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Priprema tatlija:

U posudu razbijemo jaja, dodamo mu šećer, a pomoću miksera dobro mutimo. Nakon toga dodajemo sveže mleko, ulje, griz, brašno u koje smo prethodno stavili i prašak za pecivo.

Sve to zamešamo dok ne dobijemo meko testo. Formiramo male lopte veličine oraha. U posudu za pečenje postavimo papir za pečenje i stavimo već gotove loptice. Pečemo u rerni dok ne bude gotovo.

Priprema sirupa:

U posudu stavimo vodu i šećer. Stavimo ih na ringlu da provre. Kad je gotov sirup sklanjamo ga i ostavimo da odstoji.

Nakon što su se tatlije već ohladile prelivamo ih vrelim sirupom i ostavimo sat do dva.

Priprema krema:

Mleko i šećer stavimo na ringlu. U posudi razmutimo brašno s malo vode, tako da se ne stvore grudvice. Nakon što se šećer istopio u tankom mlazu sipamo brašno.

Ostavimo da provri i kad vidimo da se zgušnjava dodajemo i skrob, koji smo prethodno pripremili, kao i brašno. Krem kuvamo dok se ne zgusne. Ostavimo da se ohladi.

Već gotove tatlije prelivene sirupom naređamo u posudu i prelijemo ih gotovim kremom. Ostavimo gotov kolač da se ohladi oko 3-4 sata u frižideru. Nakon što ga izvadimo, pospemo ga kokosovim brašnom i serviramo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: