Veoma mekani mafini s voćem

01/05/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4253
"Veoma mekani, slatki i aromatični! To su najbolji mafini, probajte "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije15
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano11 322
  • Pregledi tokom meseca325
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Sve namirnice treba da su sobne temperature.

Da bi ste dobili lepe mekane mafine, treba da zaboravite na mikser. Smesa se meša rukom varjačom ili špatulom.

Šolja je zapremine 200 ml.

Stavite u posudu jaja, vanilu i šećer. Promešajte smesu energično dok jaja ne obrazuju konzistentu kremastu smesu. Stavite mleko, promešajte i dodajte ulje.

Prosejte brašno i prašak za pecivo i stavite ih odjednom u smesu. Promešajte brzo, tako da se brašno upije i da nema grudvica.

Važno je za mafine, da se smesa pripremi što je moguće brže, ne mutite mikserom! Tako će testo ostati vazdušasto i mekano.

Treba da se dobije gusta smesa, gušća od one za biskvit.

Zagrejte rernu na 200 stepeni.

Uzmite kalupe za mafine, stavite papir u njih i podelite smesu u njih tako da što ih punite do pola. Ne punite ih do kraja jer će prilikom pečenja da narastu i da izađu iz kalupa.

Od ove smese se dobije oko 15 mafina, moj kalup je za 12, ostatak testa sam rasporedila u vatrostalne posudice i ispekla sam i njih.

Operite i očistite voće, ja sam koristila plave šljive. Isecite ih na sitne parčiće i stavite u svaki kalup na testo. Ne pritiskajte ih, samo ih spustite odozgo, ili će voće da potone u smesu.

Stavite posudu s mafinima u zagrejanu rernu na 20 minuta.
Proverite čačkalicom, ali za to vreme bi trebalo da su gotovi i da su veoma mekane strukture.

Izvadite posudu i ostavite mafine u kalupu oko 15 minuta da se ohlade. Na kraju po želji pospite šećerom u prahu.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar