Čizkejk sa celim jagodama
Чийзкейк с цели ягоди
bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Čizkejk sa celim jagodama

Čizkejk sa celim jagodama

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
4k1k2k
Čizkejk sa celim jagodama
Fotografije: Elena Stoichovska
03/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Ako još uvek nemate omiljeni čizkejk, probajte ovaj - zaljubićete se u njega"

Potrebni sastojci

  • keks - 1/2 šolje, mrvice
  • maslac - 1 kašičica, topljeni
  • so - prstohvat
  • krem sir - 1/2 šolje, lagani
  • kiselo mleko - 1/2 šolje
  • šećer - 2 kašike
  • belance - 1 komad
  • limun - 1 kašičica, narendana kora
  • za preliv
  • slatko od jagoda - 2/3 šolje, slatko od celih jagoda
  • šećer - 1 kašičica
  • sok od limuna - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi promešajte mrvice keksa, rastopljeni maslac i so.

Izaberite odgovarajući kalup sa pokretnim dnom. Sipajte smesu na dno i pritisnite je leđima kašike da se formira kora. Stavite koru u zagrejanu rernu na 200 stepeni na oko 5 minuta.

U posudi promešajte krem sir, kiselo mleko, šećer, belance i narendanu koru od limuna. Umutite dok ne dobijete glatku smesu. Prelijte ravnomerno preko pripremljene kore i pecite još 20 minuta.

U posudi promešajte sastojke za preliv od jagoda. Stavite u mikrotalasnu na 30 sekundi. Izvadite, promešajte i kada se prohladio, prelijte kolač.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: