Način pripreme
Ostavite kokošku nekoliko sati da se odmrzne na sobnoj temperaturi.
Opranu i očišćenu već odmrznutu kokošku isecite na porcije i kuvajte u oko 2 litra vode u loncu, dok ne omekša meso. Vreme kuvanja mesa je spram težine kokoške i posude u kojoj je kuvate. Najbrže je u ekspres loncu.
U dubokom tiganju zagrejemo ulje i zapržimo iseckan na sitno crni luk, iseckane strukove celera i dinstamo 5 minuta pod poklopcem. Dodamo oljuštene i iseckane na kockice šargarepe i dinstamo još pet minuta. Povrću dodamo zamrznuti grašak, dobro promešamo i ponovo poklopimo poklopcem.
Nakon otprilike deset minuta dodamo alevu papriku, biber, seme korijandera i piment. Sipamo sadržaj tiganja u lonac s kuvanom kokoškom i ostavimo da se krčka na slaboj ringli još 20 minuta.
Kada je paprikaš gotov, posolimo po ukusu i pospemo peršunom naseckanim na sitno i prahom ljute paprike.
Jelo se servira vruće i ide idealno uz dobro ohlađenu čašu belog vina.