Štrudla od cimeta sa grizom
Канелен щрудел с грис
bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Štrudla»Štrudla od cimeta sa grizom

Štrudla od cimeta sa grizom

Elena StoichovskaElena Stoichovska
Početnik
743022
Štrudla od cimeta sa grizom
Fotografije: Elena Stoichovska
05/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Neverovatno je koliko umetnički može da izgleda jedna pita."

Potrebni sastojci

  • jabuke - 5 komada (srednja veličina)
  • griz - 1 šolja
  • brašno - pola šolje
  • maslac - pola šolje, istopljen
  • šećer - 1 i po šolja
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • cimet - 2 kašičice
  • vanila - 1 komad
  • orasi - šaka izmrvljenih
  • šećer u prahu - za posipanje
  • jabuke - izrezane za ukras
  • slatko - po izboru
* merne jedinice

Način pripreme

Jabuke se oljušte i narendaju na krupno rende. Pomešaju se s orasima, pola šolje šećera, cimetom i vanilom. Ostave se na kratko da jabuke upiju arome.

Pomešajte suve sastojke - brašno, griz, prašak za pecivo i 1 šolju šećera. Promešajte.

Pomešajte dve smese, dodajte rastopljeni maslac, promešajte dobro dok se potpuno ne ujednači.

Podmažete posudu za pečenje i rasporedite smesu. Možete da isečete jednu jabuku, očišćenu od semenki (van naznačenog broja), na krugove i da je poređate kao završetak.

Pečete u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko 30 minuta.

Nakon što je ispečeno i blago ohlađeno stavite u centar svakog kruga od jabuke po jednu kašičicu slatka od šljiva. Pospite šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: