Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Keks torta»Brza keks torta sa slatkom od smokvi

Brza keks torta sa slatkom od smokvi

Paulina StoyanovaPaulina Stoyanova
Pomoćnik kuvara
10323616
Brza keks torta sa slatkom od smokvi
Fotografije: Paulina Stoyanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
6
"Na prvi pogled jedna jednostavna keks torta, čiji ukus i jedinstvenu aromu nećete moći dugo da zaboravite"

Potrebni sastojci

  • keks - 2 pakovanja
  • krem puding - 2 pakovanja od vanile Dr. Oetker
  • sveže mleko - 1 l
  • slatko - 1 teglica od smokvi
  • smokve - 11 kom. svežih
  • cimet šećer - 3 kašike
  • seme lana - 3 kašike mlevenog
* merne jedinice

Način pripreme

Krem pripremiti na sledeći način: dva pakovanja krem pudinga Dr. Oetker umutiti sa 800 ml hladnog mleka.

Pripremiti pleh u kome će biti pravljena torta.

Poređati red keksa, a svaki keks prethodno potopiti u mleko.

Odozgo namazati kremom, posuti cimet šećerom i preliti slatkom od smokvi.

Preko njih ponovo ređati keks, potopljen u sveže mleko, premazati kremom, posuti cimet šećerom i preliti slatkom od smokvi.

Poslednji red keksa poređati na isti način kao i sve ostale, potopljen u mleko.

Ostatatkom krema namazati keks, posuti cimet šećerom i semenom lana.

Na kraju naređati sveže smokve za dekoraciju.

Keks torta pripremljena na ovaj način je jako aromatična. Treba je ostaviti u frižideru da odstoji nekoliko sati, a onda servirati.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: