Jaje u gnezdu od palačinki sa piletinom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Jaje u gnezdu od palačinki sa piletinom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
09/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
"Neka kulinarska ptičica ukusnih jela s pilećim mesom sleti i na vašu trpezu"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa mlekom i brašnom. Dodajte prstohvat soli i ispecite 13 palačinki. Isecite meso na kockice i propržite.

Dodajte spanać (moj je bio zamrznut, može da se koristi i svež). Nakon toga dodajte kukuruz i iseckanu papriku. Dodajte začine i ulijte 100 ml pavlake.

Ostavite da provri nekoliko minuta, dok se ne zgusne sos i sklonite s ringle. Na radnu površinu postavite tri palačinke jedna na drugugu i pritisnite. Sipajte četvrtinu nadeva i pospite narendanim sirom mimolet. Uvijte pažljivo u čvrsti rolat i nakon toga u venac.

Tako uradite s ostalim sastojcima. Poređajte ih u posudu za pečenje, postavljenu papirom za pečenje. Od trinaeste palačinke isecite 4 kruga. Stavite ih u sredine gnezda. Narendajte kačkavalj i stavite ga u sredinu gnezda. Napravite udubljenje i razbijte po jedno jaje u svako gnezdo.

Pospite ostatkom kačkavalja, malo s biberom i zapecite u rerni na 200 stepeni na deset minuta, tek toliko da se zapeče jaje, ali ne preterano.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: