bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Želirani jagnjeći but

Želirani jagnjeći but

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
352
11
361
Želirani jagnjeći but
10/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije2
"Sečena jagnjetina na tanke komade i... ne dajte je nikome, jer je tooolikooo ukusna"

Potrebni sastojci

  • voda - 3 šolje
  • luk - 1 glavica
  • šargarepe - 2 - 3 komada
  • celer - 1/2 komada
  • jagnjetina - 1 but
  • želatin - 1 - 2 kesice
  • sok od limuna - 1 - 2 kašike
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite vodu da proključa i dodajte so. Dodajte joj krupno iseckan luk, šargarepu i celer.

Jagnjeći but očistite i stavite ga u bujon od povrća. Ostavite da se kuva dok meso ne bude gotovo. Kada se meso skuva, izvadite ga i stavite da se ohladi.

Za to vreme procedite bujon i odvojite 1 šolju. Dodajte i prethodno razmućen želatin i sok od limuna. Dobro promešajte i ostavite da se smesa zgusne.

U tanjir stavite but, isečen na tanke komade i žele, iseckano na kockice.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni: