Pečena tilapija sa parmezanom

12/05/2017
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj201524
"Kada znaš kako - sve je lakše. Probajte naš pečeni file tilapije, jer mi znamo kako "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano238
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • tilapija - 1 kg filea ribe
  • parmezan - 100 g tvrdog sira
  • maslac - 50 g mekog
  • majonez - 5 kašika
  • beli luk u prahu - 1/2 kašičice
  • bosiljak - 1 kašičica sušenog
  • limun - sok od 1/2
* merne jedinice

Način pripreme

Rernu podesita za pečenje odozgo i zagrejte je. Rešetku podignite skoro do vrha.

Dok se rerna greje, možete pripremiti smesu. U činiju stavite rendan parmezan. Zatim mu dodajte suve začine i dobro promešajte. Nakon toga dodajte majonez, sok od limuna i meki maslac. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Kad se rerga zagreje, sasvim malo premažite dno tepsije, pa poređajte filete ribe. Ribu pecite 3-4 minuta. Ako su fileti deblji, može još jedan minut duže da se peku.

Ribu izvadite, okrenite i pecite i sa druge strane oko 3-4 minuta. Izvadite iz tepsije i rasporedite dobijenu smesu preko fileta.

Vratite u rernu i pecite dok se ne uhvati zlatkasta ora /oko 20 - 30 minuta/.

Kada je riba gotova, stavite filete u tanjire i poslužite sa sezonskom salatom.

Dobili ste veoma ukusno, brzo i lako jelo.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar