Način pripreme
Zagrejte mleko i stavite kvasac, kašičicu šećera i kašiku brašna. Promešajte i ostavite na toplom da naraste i utrostruči obim. Prosejte brašno, odvojte od jaja jedno žumance za mazanje.
U brašnu napravite udubljenje i stavite jaja, šećer, so, vanilu i koru od limuna. Sipajte mleko s kvascem i zamesite lepljivo testo. Počnite da dodajte malo ulja dok u međuvremenu mesite i udarate testo o sto. Mesite dok se potpuno ne upije ulje.
Ostavite dobijeno testo pokriveno na toplom mestu na sat ipo dok ne udvostruči svoj obim. Podelite naraslo testo na četiri jednaka dela. Svaki deo razvijte u koru debljine 1 cm.
Rasecite koru u krst, nakon toga svaki deo isecite na tri dela, tako se dobija 12 trouglova. U svaki trougao stavite po kašičicu marmelade i uvijte započinjući od šireg dela i uvijajte do užeg. Tako se dobija kiflica.
Sa preostalim korama i testom uradite na taj način. Poređajte kiflice na odstojanju u uljem namazanu posudu za pečenje. Ostavite da narastu još 30 minuta i namažite umućenim žumancetom i pospite šećerom ili susamom.
Verovatno ćete morati da pečete iz dva ili tri puta jer ćete dobiti veliki broj kiflica. Stavite da se peku na 170 stepeni na 30 minuta dok ne dobiju zlatastu boju.