bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Punjeno Jagnje»Pečeno jagnje, punjeno pirinčem i iznutricama

Pečeno jagnje, punjeno pirinčem i iznutricama

Pečeno jagnje, punjeno pirinčem i iznutricama
22/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema90 min.
Kuvanje300 min.
Ukupno390 min.
Porcije8
"Da napuniš i ispečeš celo jagnje je majstorija, koje ćemo vam predstaviti u ovom receptu"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i posolimo jagnje spolja i iznutra.

Isečemo krupnije oprani luk i dinstamo ga u 2/3 maslaca, nakraju dodajemo 1 supenu kašiku aleve paprike i skidamo sa vatre.

Iznutrice se operu i popare u vreloj vodi. Pirinač se stavlja da se kuva, ali da ne bude skroz gotov.

Pripremamo nadev od izdinstanog luka, pirinča, sitno iseckanih iznutrica, peršuna, nane, mladog belog luka i vina. Posolimo.

U odgovarajući pelh stavljamo jagnje, napunimo ga smesom i ušijemo otvor na stomaku. Namažemo ga preostalim maslacem i posipamo 1 supenom kašikom aleve paprike, na početku pečemo u veoma ugrejanoj rerni, a posle smanjujemo temperaturu.

Za vreme pečenja ga okrećemo i prelivamo sosom, koji se sliva u pleh.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni: