Kajsijevača

22/05/2017
"Aromatična kajsijevača za važne trenutke!"
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 811
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Oberite dobro uzrele kajsije. Očistite od koštica, sameljite i ostavite da fermentira.

Na 12 kg voća se dodaje 1.5 kg šećera, prethodno rastvorenog u vodu. Ostavlja se da fermentira u zatvorenoj posudi, meša se 2-3 puta dnevno.

Obično fermentira 12-16 dana, nakon toga se destiluje 2 puta. Sadržaj alkohola kajsijevače treba da bude bar 37 gradi.

Kad se smanji nivo gradi, oboji se karamelom dok se ne dobije svetlo žuta boja. Kajsijevača treba da odstoji najviše 1-2 mesaca, da se sačuva njen karakterističan miris.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti