Kajsijevača

Kajsijevača1 / 2
22/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
"Aromatična kajsijevača za važne trenutke!"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Oberite dobro uzrele kajsije. Očistite od koštica, sameljite i ostavite da fermentira.

Na 12 kg voća se dodaje 1.5 kg šećera, prethodno rastvorenog u vodu. Ostavlja se da fermentira u zatvorenoj posudi, meša se 2-3 puta dnevno.

Obično fermentira 12-16 dana, nakon toga se destiluje 2 puta. Sadržaj alkohola kajsijevače treba da bude bar 37 gradi.

Kad se smanji nivo gradi, oboji se karamelom dok se ne dobije svetlo žuta boja. Kajsijevača treba da odstoji najviše 1-2 mesaca, da se sačuva njen karakterističan miris.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: