bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Keks Torta»Keks torta za dečiji praznik

Keks torta za dečiji praznik

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
14k5k7k
Keks torta za dečiji praznik
Fotografije: Maria Simova
1 / 3
25/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
12
"Deca će se zaljubiti u nju, a odrasli će sanjati da su ponovo deca"

Potrebni sastojci

  • keks - 2 pakete (kakao)
  • za krem
  • sitan sir - 700 g fini
  • tečna pavlaka - 300 ml
  • vanila - 1 ampula
  • pomorandža - 1 komada
  • čokolada - 100 g, mlečna
  • žele bombone - 60 g
  • šećer u prahu - 8 kašika
  • za sirup
  • sveže mleko - 300 ml, toplo
  • kakao - 1 kašika
  • šećer - 1 kašika
  • za ukrašavanje
  • čokoladne bubamare
  • žele bombone
  • bombone - Boni - bon
* merne jedinice

Način pripreme

Počnite sa kremom, u posudi umutite pavlaku u mekani krem. U drugu posudu stavite sitan sir i dodajte čokoladnu narendanu na krupno, narendanu koru pomorandže na sitno rende, šećer u prahu, sok od pomorandže, vanilu i žele bombone iseckane na manje parčiće.

Promešajte veoma dobro dok ne dobijete homogenu smesu, dodajte umućenu pavlaku i pažljivo promešajte špatulom.

Stavite zidove kalupa (22 cm za tortu) na odgovarajući tanjir ili poslužavnik, rastvorite kakao i šećer u dubokom tanjiru. Počnite s ređanjem keksa, potopite keks u kakao na kratko s obe strane, namažite ga slojem krema (kao na krišku) i pričvrstite s unutrašnje strane zidova kalupa (nije teško, pričvrste se).

Tako potapate, mažete i ređate u krug vertikalno na tanjir i jedan do drugog dok ne dođete do centra kruga. Tamo je neophodno da lomite parčiće keksa i tako do kraja. Stavite tortu u frižider na nekoliko sati, najmanje tri.

Nakon što prođe vreme sklonite kalup, mažete tortu sa svih strana i dekorišete bombonama, prepuštajući se mašti ili više dečijim fantazijama sa omiljenim bombonama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: