Pasulj sa povrćem i čili sosom

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
26/05/2017
"Kada je reč o pasulju sa kobasicom - da znate da uvek spremite više - jer mu se zaista ne može odoleti!"
Priprema20 min.
Kuvanje65 min.
Ukupno85 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano242
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pasulj - 250 - 300 g
  • luk - 3 komada
  • ljute paprike - 2 komada
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • sok od paradajza - 2 šolje
  • tikvice - 2 komada
  • kukuruz - 100 g, kuvani
  • kobasica - 250 g, dimljena
  • so - po želji
  • biber - po želji
  • čili sos - po želji
  • peršun - svež, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Pasulj potopite i neka odstoji u vodi nekoliko sati pre spremanja. Ocedite vodu, sipajte čistu vodu i kuvajte dok ne bude u potpunosti gotov. U šerpu sipajte maslinovo ulje i u njemu propržite sitno iseckani luk, beli luk, kolutiće tikvice i kobasicu.

Dodajte i očišćene i sitno iseckane ljute paprike. Prelijte sokom od paradajza i dodajte dobro oceđen pasulj. Dodajte oceđen kukuruz, sipajte vodu i ostavite da se kuva, dok ne ostane samo ulje.

Nekoliko minuta pre nego što sklonite sa vatre, posolite, pobiberite i dodajte čili sos po želji. Kuvajte još nekoliko minuta, dodajte peršun i poslužite jelo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar