Najuksnije palačinke

16/05/2017
"Naša čitateljka baš zna kako da nas natera da trčimo do prodavnice po mleko i jaja "
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano10 803
  • Pregledi tokom meseca98
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Jaja se umute i u njih se dodaje mleko, ulje, vanila, prstohvat soli, šećer u prahu i rastopljen maaslac. Ponovo se umuti i dodaje se brašno iz dva dela. Muti se dok se ne dobije glatka smesa.

Pokriva se krpom i ostavlja da odstoji pola sata na sobnoj temperaturi.

U plitkom ugrejanom tiganju, uz pomoće male kutlače, sipa se od smese, treba da se prekrije celo dno i peče se sa obe strane. Treba da pazite da ih ne prepečete, ali i da ne ostanu žive. Boja koju treba da dobijete je svetlobraon.

Prethodno pripremite dva tanjira, teglu džema i sir. Kad bude gotva, palačinka se stavlja u jedan tanjir, maže se džemom, posipa sirom i uvija u rolat.

Stavlja se u drugi tanjir, ivicama nadole da se ne odvije i tako dalje sve dok ne ispečete sve palačinke.

Neosporno palačinka je carica deserata! Ovako pripremljene, nećete moći, a da ne poližete prste.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar