Pečeni pohovani pileći zalogaji

26/05/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1558
"I pohovani i pečeni - kako da ih ne pojedemo u slast, uz dobru zdravicu "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije2
  • Ukupno pregledano305
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 2 komada
  • jaja - 1 komad
  • prezle - 1 šolja
  • brašno - 1/2 šolje
  • soja sos - 4 kašike
  • bosiljak - 1 kašika
  • so - 2 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Batake očistite od kostiju ili kupite već očišćene bez kožice.

Nasecite ih na zalogaje.

Stavite ih u posudu i sipajte soja sos, pospite ih bosiljkom i posolite.
Dobro promešajte i ostavite u frižideru da prime ukuse na 2-3 sata, a najbolje da odstoje celu noć.

Pripremite pleh u kome ćete peći batake i premažite ga uljem.

Umutite jaje u posudi, a u posebnom tanjiru promešajte prezle i brašno.

Svaki zalogaj stavite u jaja, a zatim u prezle.

Poređajte ih u pleh i stavite ih da se peku na 200 stepeni oko 20-30 minuta, dok ne porumene.

Neverovatno su hrskavi. Možete ih dodati u zelenu salatu ili ih poslužiti za glavno jelo uz mlečni sos.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar