Punjeni pohovani patlidžan

26/05/2017
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"Život je suviše kratak da bismo razmišljali o dijetama i kalorijama. Jedite pohovani punjeni patlidžan i uživajte!"
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano5 647
  • Pregledi tokom meseca72
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 3 komada
  • jaja - 5 komada
  • prezle - za valjanje
  • brašno - za valjanje
  • sir - oko 200 - 250 g
  • peršun - 2 kašike sitno iseckanog, po želji
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Očišćene patlidžane isecite na tanke listove, posipajte preko so i sačekajte 20-30 minuta da opuste gorak sok. Posle ih operite i osušite.

Sir izmrvite viljuškom. Dodajte mu 1-2 jajeta, tako da dobijete smesu u kojoj će biti više sira. Promešajte kašu i po ćelji možete dodati malo iseckanog peršuna.

Posebno umutite jaja za pohovanje, a u drugoj posudi pomešajte brašno i prezle.

Zagrejte ulje za prženje, uzmite jedan list patlidžana, premažite ga smesom sa sirom, preko stavite drugi patlidžan, tako da dobijete sendvič.

Svaki napravljeni sendvič uvaljajte u brašno sa prezlama, pa u jaja, ponovo u brašno i na kraju, ako želite, ponovo u jaja.

Sendvič od patlidžana se prži dok ravnomerno ne porumeni, a zatim se cedi na kuhinjskom ubrusu.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar