Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Prlenke»Brze prlenke sa kačkavaljem i sirom

Brze prlenke sa kačkavaljem i sirom

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
55214732223
Brze prlenke sa kačkavaljem i sirom1 / 2
25/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
12
"Ukusne i mekane prlenke iz bugarske retro kuhinje, koje u poslednje vreme postaju sve popularnije"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 2 šolje
  • soda bikarbona - 1 i 1/2 kašičice
  • brašno - po potrebi
  • kačkavalj - 100 g
  • sir - 100 g
  • maslac - za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite sodu u kiselom mleku, dodajte jaja i brašno.

Umesite meko testo, i dodajte brašna koliko je potrebno. Ostavite 30 minuta da nadođe.

Od testa kidajte parčiće veličine pesnice, i razvucite ih preko namazane površine na mnogo tanku okruglu koru.

Odozgo pospite mrvljenim sirom, rendanim kačkavaljem i sa nekoliko malih kockica maslaca.

Svaka prlenka se peče u prethodno ugrejanoj rerni dok kačkavalj ne dobije lepu boju. Jedu se tople.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: