Čorba od jagnjeće glave

31/05/2017
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj201524
"Aromatička čorbica sa jagnjećom glavom, idealan izbor, pa čak i za doručak!"
Priprema15 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno85 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4 618
  • Pregledi tokom meseca193
  • Pregledi tokom desmice67
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • jagnjetina - 1 ili 2 jangnjeće glave
  • luk - 1 glavica
  • brašno - 1 - 2 kašike
  • maslac - 2 kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • kiselo mleko - 2 kašike
  • jaja - 1 - 2 komada
  • sirće - 1 kašika
  • biber
  • so
  • peršun - sitno iseckan, za garniranje
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjeće glave se kuvaju dok ne budu gotove, pa se nakon toga uklanjaju kosti.

Sitno iseckan luk propržite u zagrejanom maslacu i dodajte brašno, pa zatim razredite zapršku i dodajte oceđeni bujn i jagnjetinu.

Stavite da se kuva nekih 10 minuta i sklonite sa vatre. Dodajte zapršku od umućenih jaja, kiselog mleka i sirćeta.

Čorbu od jagnjeće glave poslužite sa biberom i sitno iseckanim peršunom.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar