Pečeni jagnjeći but u rerni

02/06/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4208
"Znate li da je jagnjetina jedno od dijetalnih mesa? Tako da ne propustite ovaj dijetalni recept "
Priprema30 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno150 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano566
  • Pregledi tokom meseca21
  • Pregledi tokom desmice7
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jagnjeći but - 1 komad
  • beli luk - 1 - 2 glavice, čenovi
  • paradajz - 2 kašike paradajz pirea
  • senf - 1 kašika
  • šećer - 1 kašičica, smeđi
  • vino - 2 - 3 kašike, belo
  • majčina dušica, sveža
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • maslinovo ulje - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Uzmete jagnjeći but i pomoću noža napravite male proreze po celoj njegovoj površini. U svaki gurnete po čen belog luka. Natrljajte ga obilno solju, biberom i alevom paprikom.

Zagrejte pola kašičice maslinovog ulja na ringli i dodajte smeđi šećer. Promešajte i sipajte paradajz pire, senf i vino. Ostavite da se krčka, dok tečnost ne ispari dok ravnomerno mešate. S ovom smesom namažite ceo jagnjeći but sa svih strana.

Pecite ga u podmazanoj posudi za pečenje u koju ste dodali otprilike šolju vode, pokrivenog pažljivo folijom u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Peče se oko sat i po, nakon čega se sklanja folija i dopeče se da se dobije ukusna korica.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti