Riblja čorba od skuše

03/06/2017
"Sve vrste ribe su dobre za riblju čorbu, ali sa skušom riblja čorba postaje, prosto, čarobna!"
Priprema30 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 881
  • Pregledi tokom meseca29
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • skuša - 2 komada
  • luk - 2 glavice, srednje veličine
  • šargarepa - 2 komada
  • krompir - 4 - 5 komada
  • celer - 1/2 glavice
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • selen - 1 supena kašika
  • karamfilić - 2 - 3 supene kašike, imrvljen
  • so
  • biber - po ukusu
  • aleva paprika - 1 - 2 kašičice
  • ulje - 50 - 100 ml
  • fida - 1 - 2 šale ili pšenični griz
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite skušu od glave i unutrašnjosti, posolite i ostavite da odstoje 30 minuta. Nakon toga ih cele stavite sa se kuvaju, pokupite penu koja se dobija.

Nakon toga procedite bujon i dobro očistite skušu od kostiju. U dubokom tiganju ugrejte masnoću, propržite alevu papriku i dodajte iseckani luk i šargarepu. Sipajte malo bujona i ostavite povrće da se dinsta.

Vratite bujon na vatru, dodajte zapršku, očišćene komade skuše, izgnječen beli luk i ostalo očišćeno povrće.

Čim provri dodajte selen, so i biber po ukusu. Nakraju dodajte šaku fide ili pšenični griz i nakon nekoliko minuta skinite sa vatre.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar