Klasična Kurban-čorba

03/06/2017
"Danas ćemo vam predstaviti recept za klasičnu kurban čorbu, koja iako se priprema retko, je izuzetno popularna u bugarskoj tradiciji i ima zasluženo mesto na našoj trpezi"
Priprema30 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno150 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 941
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 1 kg
  • jagnjeće iznutrice - 250 g
  • luk - 1 - 2 glavice crnog luka
  • ljute papike - 3 - 4 komada
  • maslac - 70 g
  • jaja - 1 komad
  • peršun - 1 veza
  • so
  • nana - po ukusu
  • brašno
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite jagnjetinu na kockice, operite i osušite jagnjeće iznutrice, nakon toga iseckajte i njih.

U šerpi prelijte meso i iznutrice vrelom vodom i stavite da se kuvaju. Periodično skidajte penu koja se obrazuje.

Iseckajte luk i ljute paprike i dodajte ih u čorbu.

U tiganj stavite mast i malo ulja i propržite brašno, dok ne dobije zlatastu boju. Dodajte malo bujona, i dodajte u čorbu.

Ako je potrebno dodajte još vrele vode i ostavite da se kuva nekoliko minuta.

Zapržite kurban-čorbu umućenim jajetom. Skinite sa vatre, posipajte sitno iseckanom nanom i peršunom i servirajte.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar