Domaća tečna čokolada

03/06/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovDžedaj93011
"Danas ćemo vam predstaviti jednu neverovatnu domaću tečnu čokoladu, koju neki više karakterišu kao čokoladni krem. Da li je krem ili čokolada procenite sami, mi samo garantujemo da je neverovatno ukusno"
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 209
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pripremiti teglice u kojima će se čuvati tečna čokolada. Oprati ih vrućom vodom i dobro ih osušiti. U šerpi sjedniti sve suve sastojke.

Promešati i postepeno dodavati mleko. Ukoliko je potrebno, procediti ga da nema grudvica. Imajte u vidu da smesa treba da bude homogena. Dodati maslac i kuvati na tihoj vatri.

Neprestano mešati, da se ne bi stvarale grudvice, jer se smesa bezo postaje mnogo gusta, posebno na dnu. Po želji dodati orašasto voće.

SItno ih naseckati ili ih samleti u fin prah, pa će onda tečna čokolada imati prefinjen ukus orašastog voća. Možete koristiti i sitno nasekano sušeno voće.

Sve dobro sjediniti i kuvati dok se ne zgusne, ali ne dozvoliti smesi da provri. Ukoliko vidite da se pojavljuje prvi mehur na površini čokolade, skloniti je od vatre.

Čokoladu naliti u tegle pažljivo, da tegla ne bi napukla od vruće tečnosti. Nakon nekoliko sati, čokolada će se zgusnuti.
slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar