Domaći sok od ribizle

03/06/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3976
"Zaboravite na hemiju iz prodavnica. Obradujte najbliže ovim aromatičnim domaćim sokom od ribizla koji se priprema super lako!"
Priprema20 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno45 min.
Porcije2
  • Ukupno pregledano3 650
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • ribizle - 1 kg
  • voda - 150 ml
  • šećer - 1, 5 kg na 1 litar soka
  • limontus - 5 g
* merne jedinice

Način pripreme

Ribizle se operu i samelju na masini za meso. Na kraju se pomešaju sa vodom da se dobije gusta kaša. Može da se koristi i blender za mućenje voća.

Smesa se stavi na ringlu da se zagreje do 70 stepeni oko 10 minuta. Skloni se sa ringle i ostavi da odstoji jednu noć. Ujutru procedite sok kroz duplu gazu.

Stavite sok sa šećerom ponovo na ringlu dok ne provri. Gotovi sok se naliva u staklene flaše, zatvara se i čuva se na tamnom i hlanom mestu.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti