Špageti na kineski način s piletinom

20/05/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4208
"Želite li da se osećate kao šef u kineskom restoranu i da ukusno ugostite goste? Gotovo - zapišite recept i zavrnite rukave "
Priprema40 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno65 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 236
  • Pregledi tokom meseca102
  • Pregledi tokom desmice28
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • špageti od pirinča - 370 g
  • pileće meso - 500 g, pileći file
  • beli luk - 4 čena
  • soja sos - 3 kašike, taman
  • đumbir - narendan
  • senf - 1 kašika
  • ulje - 1 kašika
  • sok od limuna - 2 kašike
  • so
  • biber - po ukusu
  • votka - 1 kašika
  • med - pola kašičice
  • ljuta paprika - 1 mala, očišćena
  • luk - 1 glavica
  • tikvica - 1 komad, mala
  • šargarepa - 1 komad
  • paprike - 1 komad
  • ulje - 3 kašike
  • susamovo ulje - 2 - 3 kapi
  • peršun - iseckan, svež
* merne jedinice

Način pripreme

Promešajte i umutite soja sos, senf, đumbir, med, votku, ulje, so i biber i natopite u tom sosu na pola sata piletinu isečenu na tanje parčiće.

Šargarepu, tikvicu i papriku isecite na tanke parčiće - ljuštilicom za krompir. Luk isecite na polumesece i razdvojte ga rukama.

Skuvajte špagete prema instrukcijama na pakovanju i dobro ih ocedite.

Zagrejte 2 kašike ulja u voku i propržite piletinu 3-4 minuta uz neprekidno mešanje. Izvadite mesi i sa još 1 kašikom ulja i vok stavite da se proprži povrće.

Mešajte ga 3-4 minuta, jer treba da blago omekne ali da ostane sveže. Dodajte špagete od pirinča i piletinu sa sokom koji se do nje ocedio.

Začinite solju i biberom ako treba i dodajte nekoliko kapi susamovog ulja. Promešajte špagete na kinseki način s piletinom i servirajte sa sitno iseckanim peršunom.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti