Zapečeno jelo sa piletinom, povećem i pavlakom

21/05/2017
"Nemoguće je da ga nazovete obično zapečeno jelo ovo aromatično iskušenje sa piletinom i pavlakom "
Priprema30 min.
Kuvanje55 min.
Ukupno85 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano869
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pilece grudi - 400 g
  • krompir - 1 kg
  • topljeni sir - 140 g sa pavlakom
  • kukuruz - 150 g šećerac
  • kapar - 100 g
  • pavlaka za kuvanje - 300 g
  • kisela pavlaka - 200 g
  • belo vino - 100 ml
  • so
  • biber - miks
  • začini - mirođija, majčina dušica, ruzmarin, peršun
  • paradajz - 1 komad
  • kačkavalj - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite krompir, operite i isecite na kolutove. Blanširajte ga na krato u posoljenoj vodi, izvadite, ocedite i poređajte u obli pleh, namažite dno pleha.

Pileće meso isecite na komade i začinite solju i sveže samlevenim biberom.

U tiganju izdinstajte piletinu i poređajte preko krompira. Preko smese od krompira i mesa rasporedite kukuruz, kapar i trouglove topljenog sira. Paradajz isecite na tanke krugove i poređajte po vrhu.

Dve vrste pavlake umutite uz pomoć miksera, dodajte vino u njih, probajte i ako je potrebno dodajte so i biber. Prelijte jelo smesom i pospite zelenim začinima.

Stavite u rernu da se peče 40-45 minuta. Izvadite i obilno pospite rendanim kačkavaljem.

Zapecite dok kačkavalj ne dobije zlatnobraon boju.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar